Jaahas. Se olis sitten 3. päivä ilman kunnon ruokaa. Ei passaa itse syödä että on pienokaisille vielä huomenna jotain tarjota. Tein eilen pipanoille riisiä ja jauhelihaa. Osaan hienosti heittää valkoisia valheita lapsille siitä kuinka olen syönyt jo ja kuinka täääysi minun mahani on. Ei lasten tarvitse tieää rahaongelmista tai äidin nälästä. Jos tulee kamala nälkä niin voin aukaista tölkin hernesoppaa. Sain niitä 18 purkkia eräältä sukulaiseslta. Seuraamukset hernesopan yliannostuksesta ovat silmiäkirvelevät. edes koira ei pysty nukkumaan vieressäni. Täytyy aukaista ikkuna..

Tänään mennään kauppaan ja budjetti on kokonaiset 20 euroa. Se on paljon rahaa. Saan Lidlistä ostettua maidon lisäksi kreikkalaista jugurttia ja lapsille "kriimkräkkereitä". Liian tiukkaa ruokasuunnittelua vältän. katson kaupassa mikä on poistomyynnissä ja mikä alennuksessa. Hyvää aivojumppaa kun lasket ostoksia yhteen ja samalla mietit ruokalistoja 5 päivää eteenpäin ilman ostoslistaa. Kokeilkaa!! Muistakaa huomioida välipalat ja iltapalat ja pitää budjetti mielessä! Ei olekaan niin helppoa, varsinkaan kun teet sen nälkäisenä...

Ei suomessa ole nälkään ole kuollut tietojeni mukaan tänä vuonna ketään. Mutta sen tiedän että kun ei syö hetkeen niin maha on niin tyhjä että hengittäminenkin on vaikeaa. Verensokeri on niin alhainen että pitää ottaa pieni tauko lasteen huoneen siivoamisessa. Muisti vähän pätkii ja maitopurkki löytyy kuiva-ainekaapista.  Kun juo vettä ja ottaa vaikka leivän kannikan tai omenan niin jaksaa taas. Illalla saan kupin teetä hunajan kanssa. (hunaja on viikon luksus tuotteeni jota käytän kreikkalaisen jugurtin, teen lisäksi)

Pari päivää sitten näimme lasten kanssa peuroja metsän reunassa niityllä. Huvitti itseänikin kun ensimmäinen asia mikä tuli mieleeni oli pihvi!!

Taidelajina köyhyys on siitä luovimmista päästä. Mistä ostat halvimmalla ja miten teet "Jeesukset" ja loihdit yhdellä silakalla viikon ruuat.. Siitä vaan, jakoon luovimmat ideat.